Česar ne potrebujemo več, ni odpadek, pač pa priložnost, da predmet v enaki obliki uporabi nekdo drug ali pa z manjšimi posegi dobi drugo življenje. Ko na primer zavržemo obleko, ki smo se je naveličali, zavržemo tudi vse vire in energijo, ki je bila zanjo uporabljena, in proizvajamo nove odpadke.

Ponovna uporaba ni samo enkratno dejanje, temveč je odnos do stvari, miselnost in način življenja zato smo v vrtcu skozi celotno šolsko leto izvajali nadstandardno dejavnost » NE ZAVRŽI, PONOVNO UPORABI« pod mentorstvom Klaudije Rokavec in Simone Kmetec.

Otroci so skozi celotno šolsko leto reciklirali in si na ta način izdelali igre in igrače. Odšli smo tudi v Lambrechtinov dom, kjer smo uporabnikom polepšali popoldan in se z njimi igrali igre, ki smo jih izdelali sami. Med goste smo povabili tudi  goslarja Pavlija Skazo, ki nam je pomagal izdelali kitaro.

V spremstvu palčka smo izdelali okraske za novoletno jelko na mestnem trgu in jo odšli z lučkami okrasiti.

Ker pa so bili otroci skozi celotno šolsko leto zelo ustvarjalni smo za zaključek naših srečanj obiskali CENTER ZA PONOVNO UPORABO, kjer nam je gospa MARINKA VOVK res zanimivo in obsežno predstavila center ter praktični prikaz obdelave. Vsi smo bili navdušeni nad videnim.

Leto , ki smo ga preživeli skupaj , bo v naših srcih zapisano za celo življenje. S spomini, tistimi nepozabnimi in najlepšimi. 

 Otroci so bili kreativni, ustvarjalni in polni domišljije. 

Midve pa sva ob njih preživeli lepe, nasmejane in ustvarjalne trenutke. 

Klaudija in Simona.