V petek, 15. 11. 2024 smo v vrtcu obeleževali SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK.

Dan slovenske hrane nas spodbuja k premisleku o našem načinu prehranjevanja, o tem, kakšno hrano izbiramo ali pripravljamo ter kaj jemo.
Hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah, v kmetijskih in živilskih podjetjih ter zadrugah, je bolj sveža in okusnejša, na kar nas opominja projekt Tradicionalni slovenski zajtrk.

Otroci so v tem tednu preko zgodb, pogovorov, igre, ustvarjanja, pokušanja spoznavali zdravo prehrano, pot od pridelka do izdelka, življenje na kmetiji…

Teden zanimivih dejavnosti, ki so jih otroci izvajali v svojih skupinah, smo v petek zaključili z odličnim zajtrkom. Uživali smo v tradicionalnih slovenskih jedeh, ki so jih poznali že naši predniki – KRUH, MED, MASLO, MLEKO in JABOLKO.

Zajtrk pa je šel resnično v slast vsem, od najmlajših do najstarejših.